Drugi deo trilogije Jagodići u prodaji

U pitanju je drugi deo trilogije Jagodići autora Đorđa Milosavljević u izdanju kuće Laguna.

Knjiga će se istog dana pojaviti i u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca. Đorđe Milosavljević je autor TV serija Miris kiše na Balkanu i Sva ta ravnica i dobitnik nagrade Isidora Sekulić za roman Đavo i Mala gospođa.

U drugoj knjizi trilogije Jagodići, nastale kad i istoimena TV serija, i dalje se ređaju neobični događaji u starom dvorcu porodice grofa Milana Jagodića nadomak Bečkereka, godine 1929. Dok grof boravi u sanatorijumu i oporavlja se od posledica moždanog udara, njegovi sinovi Branko i Jovan pokušavaju da svoj narušeni ugled i poljuljano blagostanje dovedu u kakav-takav red. Boreći se sa avetima sopstvene i porodične prošlosti, prvi traži sreću u prijateljici iz detinjstva a drugi utehu u spiritistkinji koja gostuje u gradu. U žižu Kaštela u ravnici dospeva i treći, vanbračni grofov sin Lajko, poluciganin plave krvi, koji se zaljubljuje u bogatu novopridošlu sugrađanku u Bečkereku, Sofiju Korngold.

Dok se nad Evropom nadvija bauk boljševizma a revolucionarni vetrovi zahvataju i Kraljevinu Jugoslaviju, još jedno ubistvo na imanju kaštela ponovo uznemirava duhove krvavim potpisom zločinca na telu žrtve – u obliku slova J. Zahuktava se istraga koju vode okružni inspektor Vasić i bečki inspektor međunarodne policije Kunc…

 

Izvor: Laguna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *