Dostojanstven rad za višestruko diskriminisane žene

Okrugli sto “Dostojanstven rad za višestruko diskriminisane žene”, održaće se u sredu, 24. aprila 2013., u Svečanoj Sali gradske opštine Vračar, u organizaciji udruženja građana “Zajedno zajedno” i gradske opštine Vračar, a uz finansijsku podršku USAID, preko Insituta za održive zajednice.

Tokom 2012. skoro dve trećine pritužbi građana/ki je podneto zbog diskriminacije u sferi radnih odnosa i prilikom zapošljavanja. Pritužbe su podnošene na osnovu skoro svih ličnih svojstava koja su navedena u Zakonu o zabrani diskriminacije. Analiza pritužbi pokazuje da su diskriminaciji najčešće izložene žene.

dikriminacija

Izvor: www.buzzle.com

Ovim projektom organizatori otvaraju javnu debatu i zagovaraju uvođenje konkretnih mera koje će omogućiti zaštitu, podršku i poboljšanje položaja žena na tržištu rada.

Kako se navodi u saopštenju udruženja “Zajedno zajedno”, ovaj okrugli sto uz učešće eksperata/kinja iz različitih oblasti i iz svih sektora, kao i predstavnika/ca sindikata i poslodavaca ima za cilj razmatranje i predlog preporuka za uspostavljanje delotvornog mehanizma koji će preventirati višestruku diskriminaciju žena na radnom mestu, ali i tokom procesa zapošljavanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *