Dobrotvorni projekat “Pokrenimo čaroliju zajedno”

Izdavačka kuća Laguna pridružila se dobrotvornom projektu Coca-Cola novogodišnji karavan koji na svoj put kreće 14. decembra. “Pokrenimo čaroliju zajedno” je akcija sa ciljem da se deci olakša boravak u bolnici.

Pozivaju se svi ljudi velikog srca da dečje knjige koje njihova deca više ne čitaju poklone u okviru ove dobrotvorne akcije. Ideja nam je da zajedno oformimo “Sobe radosti” i biblioteke u okviru dečjih bolničkih odeljenja. Ovim lepim knjigama želimo da deci olakšamo boravak u bolnici i bar za trenutak to vreme učinimo lepšim, srećnijim i boljim. 

Od 1. decembra dečje knjige možete ostaviti u nekoj od knjižara Delfi. Sanke Deda Mraza, u koje ćete moći da spustite svoje poklon knjige za decu, biće u knjižarama u Beogradu: „Knez“ (Knez Mihailova 40), SKC (Kralja Milana 48, ulaz iz Resavske), „Zemun“ (Glavna 20), „Zira“ (Ruzveltova 33); u Subotici u knjižari Delfi (Korzo 8); u knjižari Delfi u Novom Sadu (Kralja Aleksandra 3); u Nišu u knjižarama Delfi (Voždova 4) i „Kalča“ (TC Kalča); u knjižari Laguna u Kragujevcu (Kralja Petra I 12) i u knjižari Delfi u Kraljevu (Omladinska 16/1). Svako ko donese knjigu dobija u knjižari CD sa najlepšim bajkama iz Lagunine „Riznice bajki za laku noć“ i limenku Coca-Cole. Bajke su samo za ovu akciju pročitali eminentni glumci čiji se glasovi rado slušaju.

Da bi snovi postali stvarnost, ulepšajmo detinjstvo mališanima koji borave u bolnicama i napravimo im najlepše „Sobe radosti“. Dečje bolnice koje će dobiti svoju „Sobu radosti“ i deci omogućiti lakši boravak u Beogradu nalaze se na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“, u Novom Sadu na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, u Subotici u Opštoj bolnici – odeljenje za dečje bolesti, u Nišu na Klinici za dečje interne bolesti, u Kruševcu u Opštoj bolnici – dečje odeljenje, u Kraljevu u Zdravstvenom centru Studenica – dečje odeljenje, u Užicu u Zdravstvenom centru Užice – dečje odeljenje opšte bolnice, u Kragujevcu u Kliničkom centru – dečje odeljenje, u Surdulici u Opštoj bolnici Surdulica – dečje odeljenje, u Zaječaru u Zdravstvenom centru Zaječar – dečje odeljenje i u Šapcu u Opštoj bolnici Šabac – dečje odeljenje.

Ovog decembra u karavanu biće prisutni i Lagunini pisci. Karavan stiže u Beograd, Novi Sad, Suboticu, Šabac, Zaječar, Čačak, Kragujevac, Kruševac, Surdulicu, Niš i Kraljevo. Karavan na svoj put popločan lepim željama kreće 14. decembra, gde će se za trenutak zaustaviti u Beogradu, u TC Delta City, 15. decembra je u Šapcu na platou ispred pošte, u Novom Sadu 16. decembra i u Subotici 17. decembra ispred pozorišta u od 18 do 20h. Svoje putovanje karavan nastavlja u subotu, 22. decembra, prvo u Surdulici, gde će se zaustaviti u centru grada od 12 do 14h, a istog dana i u Nišu na Trgu Kralja Milana od 18 do 20h. Zaječar će biti domaćin Coca-Cola novogodišnjeg karavana u nedelju, 23. decembra, na „Skveru“ od 18 do 20h. 

Karavan svoj put nastavlja 24. decembra i odlazi u Kruševac, na Trg kosovskih junaka. Potom je 25. decembra u Kraljevu na Gradskoj terasi, 28. decembra u Užicu na Gradskom trgu, a zaustaviće se 29. decembra u Kragujevcu na Trgu kod Krsta. U svim ovim gradovima karavan sa Deda Mrazom i njegovim vernim drugarima medvedićima gostovaće od 18 do 20h.  

Coca-Cola novogodišnji karavan još jednom će se zaustaviti u Beogradu, 30. decembra, na platou ispred Crkve Svetog Marka od 18 do 20h, a 1. januara 2013. godine, u Ulici otvorenog srca, od 12 do 14h, završiće svoj put. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *