Di Luna Blues Band u DOB-u

Di Luna Blues Band nastupiće večeras u Domu omladine Beograda (Klub) sa početkom u 21h.

Ovaj bend je pre svega osnovan sa ciljem da kroz žive nastupe podeli radost muziciranja i ljubav prema bluzu. Kroz mnogobrojne nastupe za sve ove godine bio je rasadnik muzičara koji su odlazili u najpoznatije popularne orkestre.

l

Učestvovali su na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim festivalima (Summertime Jazz Festival, Enter, Exit, Valjevski Jazz Festival, Šabacki Jazz Festival, Nisville, Voxstock, North City…), deleći često nastupe sa najvećim svetskim zvezdama jazza i bluza. Godine 2007. dobili su nagradu za najbolji live nastup na TV Metropolis.

Di Luna Blues Band osnovali su 1989. godine Sale Ranđelović – Ranđa i Dragan Marković – Mare, rodonačelnik bluza na ovim prostorima koji je pokrenuo deset godina ranije Bluz Kvintet i nešto kasnije Point Blank. Imaju status velike beogradske klupske atrakcije. Kroz sastav je prošlo desetine muzičara, među kojima značajan broj istaknutih gitarista.

Publici u Domu omladine će se predstaviti u sastavu Milan Mirosavić  (bubnjevi), Nikola Marković  (bas), Aleksandar Vujičić “Don Giovanni” (gitara i vokal), Goran Stojković Goxy (gitara i vokal) i Dragan Marković Mare Di Luna (gitara).

Ulaz je slobodan.

 

Više informacija na: www.domomladine.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *