Deset godina Američkog kutka

Proslava povodom obeležavanja desetogodišnjice Američkog kutka u Beogradu održava se danas u Domu omladine Beograda od 17h.

Biće otvorena i samostalna izložba Jelene Vasić pod nazivom “Kao na filmu”.

Koristeći kombinacije različitih tehnika umetnica prenosi atmosferu sa celuloidne trake na slikarsko platno, spajajući na taj način dve umetnosti u jedinstveni univerzum. Biće prikazani filmovi koji na najbolji način prate evoluciju sedme umetnosti (Oklopnjača Potemkin, Džez pevač, Moderna vremena, Građanin Kejn, La Strada, Vrtoglavica).

deset godina

Jelena Vasić rođena je 1987. godine u Beogradu. Školu za dizajn završila je 2006. godine i iste upisala Visoku školu likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija, odsek nastavnik likovne kulture gde je diplomirala 2010. godine. Godine 2009. upisuje Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek primenjeno slikarstvo. Sada je na završnoj godini osnovnih akademskih studija. Izlagala je na nekoliko kolektivnih izložbi.

Povodom ovog jubileja će u nedelju, 2. juna, Dramski studio Devete gimnazije “Mihajlo Petrović Alas” izvesti predstavu “Let iznad kukavičijeg gnezda”, sa početkom u 20h.

Besplatne karte za predstavu možete podići u prostorijama kutka.

Više informacija na: http://www.domomladine.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *