Deca crtaju za svoje vrtiće i škole

Roditelji dece iz naselja Stepa Stepanović organizuju Kreativni sat u utorak, 4. juna na Trgu Nikole Pašića sa početkom u 9  časova. Deca će crtati vrtiće i škole kako bi privukli pažnju nadležnih i uz podršku medija pokrenuli projekat izgradnje  obećanih vaspitno-obrazovnih ustanova u ovom mladom naselju, koje će sa početkom naredne školske godine brojati 14.000 stanovnika.

Kreativni sat se organizuje u svrhu druženja dece predškolskog i školskog uzrasta i njihovih roditelja, odnosno porodica koja  žive u naselju Stepa Stepanović. Cilj okupljanja je skretanje pažnje nadležnih na ozbiljnost postojeće situacije i potrebu hitne  izgradnje vrtića i škole u ​​naselju. Okupljanje će trajati do sat vremena. Najmlađi će dobiti papir i bojice kako bi tokom  okupljanja nacrtali vrtić i školu onako kako je oni zamišljaju.

Izgradnja stambenog naselja “Stepa Stepanović” na Voždovcu se uz dosta poteškoća privodi kraju. Prema planovima svi stambeni objekti u naselju će biti useljeni sredinom 2013. godine, te se može očekivati da će u vrlo kratkom vremenskom  periodu u naselju živeti približno 14.000 stanovnika. Najveći deo ukupne populacije naselja će činiti porodice sa decom predškolskog i školskog uzrasta. U naselju nedostaju praktično svi objekti sa pratećim sadržajima koji su potrebni za  normalno funkcionisanje jednog ovako velikog stambenog naselja, ali ono što se svojim značajem izdvaja i što posebno  negativno utiče na funkcionalnost porodičnog života stanovnika u naselju jeste nepostojanja vrtića i škole.

Inicijalno je bilo predviđeno protestno okupljanje, ali zbog  upozorenja od strane nadležnih organa da je učešće dece na takvim skupovima zabranjeno forma okupljanja je u međuvremenu neznatno promenjena. Okupljanje nema nikakav politički ili stranački karakter i organizuje se isključivo u svrhu rešavanja jednog važnog lokalnog problema.

One Reply to “Deca crtaju za svoje vrtiće i škole”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *