Debi Makomber – jedna od najpopularnijih osoba u Americi

 

Prema Njujork Tajmsu, Debi definitivno spada u jednu od najpopularnijih spisateljica u Americi. Sve njene knjige su sami bestseleri. U čemu je tajna njenog uspeha?

Ono što Makomberovu čini toliko popularnom je njena sposobnost da svoje knjige učini izuzetno zanimljivim i lakim za čitanje. Njeni romani su ljubavne priče sa isključivo srećnim krajem, smeštene u drugačiji društveni kontekst,  u njima se prate životi različitih slojeva društva. Kako porodica plave krvi, tako i onih, takozvanih običnih građana. Upravo zato, čitalac se vrlo lako identifikuje sa glavnim junacima i njihovim životnim pričama, pa otuda i ne čudi što su ovi romani našli mesto u domovima širom sveta.

Ovo je veliki uspeh za osobu koja pati od disleksije, poremećaja u čitanju. Još kao mala, Debi je imala bujnu maštu koju je želela da podeli sa drugima, već tada je  znala da će postati pisac. Nikada to nije smela da izgovori naglas, jer bi joj se ostali smejali, rugali i nipodaštavali. Čvrsto rešivši da ostvari svoj dečiji san, počela je da piše tek u 30-oj godini, kada je već uveliko bila majka četvoro dece. To nije sprečilo ovu hrabru ženu da ostvari ono o čemu je kao devojčica maštala, te je njena  knjiga, “Pesma srca“ ubrzo posle izdavanja postala bestseler. Danas se dela gospodje Makomber često nalaze na samom vrhu čitanosti, a kritike od strane Njujork Tajmsa, Amerike Danas i ostalih časopisa su sve sami hvalospevi. Ona je prvi primalac “Izbora čitača“, nagrade koja se dobija za najbolju romansiranu fantastiku. Godine 2005. bila  je dobitnik prestižne nagrade RITA, i to za delo “Božicna korpa“. Godine 2010. Dobila je nagradu za životno delo, i to od strane “udruženja romanopisaca“. Jedan od njenih popularnih romana, “Čudesna gospođa“  je pretvoren u televizijsku seriju. Zbog velikog uspeha koji je doživela, iste godine u kojoj je dobila nagradu za životno delo, snimljen je i film sa istim nazivom.

Iako se popularnost u Americi za mene manifestuje na pomalo čudan način, napomenuću da je Debi u julu 2012. godine, već drugi put prva bacila lopticu na važnoj bejzbol utakmici u Sijetlu.

Podstaknuta sve većim interesovanjem publike i željom da čitaocima omogući da pročitaju nove ljubavne romane, Debi nastavlja da piše, sa idejom da svojim toplim pričama punih života i dalje čitaoce čini srećnima.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *