Dave Clarke u Beogradu

Pionir digitalne ere i ikona tehno muzike Dave Clarke, nakon tri godine ponovo dolazi u srpsku prestonicu u subotu, 24. novembra, u KPGT (Stara šećerana na Čukarici, Radnička 3).

Iako je jedna od najvećih tehno legendi, Clarke je uvek bio muzičar sa crtom šarmantnog anarhiste i pankera u duši, kod koga se pronalazi bogastvo žanrova i stilova. Muzičar koji naše sagledavanje njegovog rada iznova i iznova izaziva da preispitamo. Direktan u svom govoru, ali i u svemu ostalom čega se prihvati, iskrenog pristupa i stava. Drugačiji od pojedinaca koji su slični jedni drugima, od mase koja je usaglašena, navikla da svoje mišljenje o mnogo čemu prećuti.

Ranu elektro eru strastveno je doživljavao. Ukazao je na buduće zvezde kao što su Fischerspooner, Adult, Miss Kittin & The Hacker, mnogo pre njihovog internacionalnog uspeha. Danas se od te vrste elektro zvuka svesno distancirao, ali još uvek možemo čuti u njegovim setovima pravi underground electro – “prljav”, ali sa šarmom i sa dosta funk-a.

Dave Clarke nikada nije “jurio” trendove, niti se oslanjao na “napumpani” publicitet i dizanje buke, koju danas mnogi dižu kako bi prikrili istinu – da nemaju kvalitet, ne rade muziku koju potpisuju, prodaju marketinške laži iza svog imena i reputacije. I zbog toga, treba da služi za primer svima koji se ovog posla prihvate.

Podrška Clarku biće Mladen Tomić, Speedy, Milenko i Nicolas Koll.

 

Izvor: B92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *