Dani “Jarbola” u Beogradu

Beogradska grupa “Jarboli” u prvoj polovini decembra pripremila je nekoliko multimedijalnih akcija – premijeru novog spota “Ništa”, zatim retrospektivnu izložbu fotografija o bendu i specijalnu projekciju njihovih starih spotova.

Spot za pesmu “Ništa”, sa aktuelnog albuma “Zabava” (2011), pojaviće se  danas na Jutjubu i TV stanicama u Srbiji i regionu. Režirao ga je Rastko Petrović, a sa ukupnom dužinom trajanja od 8 minuta pevač “Jarbola” Boris Mladenović opisuje ga kao “kratki umetnički film”.

Izložba fotografija autora Srđan Veljovića “Jarboli 1996 – radovi u toku” otvara se večeras u 19h u SKC-u (Beograd), a trajaće do 16. decembra.

Srđan je fotograf koji ovaj bend prati od 1996. godine u svim situacijama i ima veliku kolekciju i ozbiljan uvid kako su “Jarboli” izgledali tokom proteklih godina.

Retrospektiva spotova “Jarbola” biće prikazana 12. decembra od 20h u velikoj dvorani SKC-a. Spotovi će pružiti potpuniju sliku rada ove grupe u segmentu koji nije čisto muzički, ali i šire mreže autora sa kojima su razvijali različite oblike kreativne saradnje.

 

Izvor: B92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *