Da li je tuđe i slađe?

Redni broj kog se žene najviše plaše – DRUGA.

A opet ima i onih kojima to ne predstavlja problem. Nije da ih osuđujem, nije u mom stilu, ali zašto deliti nedeljivo? Muškarci nisu čokolada da ih podelimo na dva dela, pa jedno veče tebi – jedno meni. Zar nije lepše imati “celinu“ samo za sebe?

Tamara. Nas dve imamo specifičan odnos. Možemo da se ne čujemo i ne vidimo danima, čak i mesecima, i da sve među nama funkcioniše normalno. Ali kada se vidimo ne razdvajamo se satima. Baš kao i prošlu noć.Zakazale smo sastanak za Dan zaljubljenih. Niski start je počeo u  ’’Soho’’-u . Vino i sprajt, priča je mogla da počne.

Fotografija: Lela Radulović

Modeli: Irena Šućur i Aleksandra Dobrić

,, Znaš N, u poslednje vreme se zabavljam ludo. Ali nekako ni to me više ne ispunjava. Viđam se sa jednim momkom svake subote posle grada, dođe kod mene, ljubimo se i onda ga pošaljem kući. Sa ovim drugim samo šetam preko nedelje, filozofiramo o životu i to mi baš prija, ali je dosadan. A ovaj treći, njega želim za ozbiljno, ali nikako da se upustim sa njim u to ozbiljno!’’ – ukratko mi je samlela svoj love life, na šta sam ostala pomalo zatečena.

Kako sve to postiže? Pa ja ne mogu da se fokusiram na jednog, a ona je u varijanti “3u1”. Elem, ovaj što svrati u ranim jutarnjim satima, ima devojku. Dosta dugo. Sin jedinac. Razmažen. Njih dvoje imaju konverzaciju duže vreme, koja se svodi na prepucavanje i nadmetanje. Tipično dete. Preko poruka je frajer, a uživo, kako ona kaže, smotan i kukavica.

„ Odmah ga se kloni. Šta će ti taj balavac? Ima devojku. On svakako kad ode od tebe njoj šalje poruku!’’ Lepo sanjaj ljubavi’’ i sa njom provodi dane. A zašto bi trošila vreme na nekog ko ne može biti tvoj u celosti?” Među njima nikako ne može biti nešto više od f.with.b. ili avanture na veče.  Prosto pravilo – šta počne neozbiljno, tako će i biti.

Filozof.  On joj je nešto kao prijatelj. Koliko sam shvatila među njima nema hemije. Poljubaca. Seksa. Njih dvoje provode  slobodno vreme koje troše tako što pričaju o svemu što im se događa i to tumače. Nju kod njega fascinira to što je pametan i obožava da ga sluša dok priča. Fizički nije ništa posebno, ali ima ’to nešto’.  ’To nešto’ i žene i muškarci koriste kad ne znaju da kažu šta ih je privuklo na toj osobi.  Tamara: „ I? Šta misliš?’’ Dalje.

Fotografija: Lela Radulović

Model: Aleksandra Dobrić

Ozbiljan tip. U kontaktu su non-stop. Desila im se hemija na prvi pogled.  Nisu se znali od ranije i onda je ’viša sila’ ili sudbina, šta god, učinila svoje, pa su se njih dvoje opet sreli i upoznali. I sviđa joj se. Veoma. Kada sam je pitala zašto nije sa njim u vezi, pravoj, ljubavnoj, bez i njegove devojke, ona mi je odgovorila: ,,Ne dopada mi se njegovo društvo, ima tu neku drugaricu koja je na lošem glasu i smeta mi to. Smeta mi što ne zna da se NE ZNAM piše odvojeno. Smeta mi što je u drugom gradu. Daljina i to. I eto, ja stvarno ne znam šta da radim.’’

Priča je potrajala. Odvela sam je na mesto gde se svi sastanci završavaju. Ljubavni, poslovni, prijateljski – u kafanu na tamburaše i litar belog.

,,Vidi Tamara, tuđe nikad nije bilo slađe, kloni se zauzetih, može ti se samo vratiti to što radiš na loš način. Ništa dobro nećeš dobiti. Ako nema hemije, nema preduslova za bilo kakvu vezu, batali pametnjakovića. A ’ljubav u dalekom gradu’,  nećeš biti u vezi sa njegovim društvom – već sa njim. Pravopis se nauči u  dva koraka – prvi je da mu skreneš pažnju na to, a drugi da on to izvežba. A to što te od njega deli tri sata puta, neka te teši to što nije miljama daleko od tebe. Skype. Whatsapp. FB. E-mail. Mobilni. Pa čak i pisma. Ljudi su svašta smislili kako bi ostali u kontaktu. Ne pravi probleme tamo gde ih nema.’’

A svi dogovori se zaključuju sa – ŽIVELI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *