Čuvajte se, energetski vampiri su među nama!

Ne postoji nijedan kutak ove planete koji je u potpunosti zaštićen od problema. Živimo brzo, spavamo malo, gutamo hranu, umesto da je žvaćemo. Na životnom putu se (to je neminovno) sudaramo sa problemima različite vrste. Verovatno svaki čovek misli da su njegovi problemi najgori, jer ih oseća na svojoj koži, učestvuje u njima i ne gleda ih iz prikrajka. Pa ipak, postoji značajna razlika među ljudima koja nema veze sa težinom tereta problema, već sa načinom na koji čovek te svoje probleme nosi.

Da li vam se ikada desilo da se posle kafe ili razgovora sa nekom osobom osećate kao da se sav teret ovog sveta obrušio na vas? Ako jeste, a verujem da je tako, razgovarali ste sa energetskim vampirom. On je taj svoj teret nosio na leđima, da bi ga zatim, tokom razgovora sa vama, prebacio na vaša. Energetski vampir je sigurno otišao kući mnogo zadovoljniji od vas. Vi ste gutali njegove probleme, dok ih je on izbacivao iz sebe.

On je uzdisao i jadikovao, a vi ste tu kuknjavu upijali u sebe. Kako, posle takvih susreta, čovek uopšte i može da se oseća razdragano? Odgovor je nikako, jer je imao posla sa energetskim vampirom. On je ispio energiju koja vam je trebala za razne druge stvari. On je uzeo ono što mu je trebalo od vas, a vi ste zauzvrat dobili naramak tuđih muka i strahova. Pošto svi mi imamo probleme i kroz razgovor ih delimo sa nama bliskim ljudima ispada da smo svi mi zapravo vampiri koji se hrane tuđom energijom. Daleko bilo da je tako! Energetski vampir je kategorija koja se ne može porediti sa čovekom koji sa prijateljem razgovara o problemu. Njega ćete prepoznati po tome što jadikuje svima, uzdiše svima, te se žali na čitav svet oko sebe. Uglavnom govori kako je ustao na levu nogu, kako ga boli neki deo tela ili kako mu se baš danas ne da da uradi sve što je isplanirao. Mrzi ga da šeta, mrzi ga da putuje, ali ga zato nikada ne mrzi da kuka.

Energetski vampir će vam, čak i kada je sve objektivno u redu, smisliti neki problem kojim će vam vezati omču oko vrata. To je njegovo glavno zanimanje, i on se zahvaljujući vašem strpljenju usavršava u tehnici isisavanja tuđe energije. Vi njemu pomažete da se oseća bolje, a na sebe preuzimate teret koji ne znate ni da li ste u stanju da podnesete. U redu je saslušati ga jednom, ako treba i dva puta, ali trebate da napravite jasnu granicu između dobrote i naivnosti. Niste dužni da ceo dan slušate o nečijem kilogramu viška, jer ako to radite, nakon tog razgovora osetićete sto kilograma tereta na vašim leđima. Ne postoji nijedan kutak ove planete koji je u potpunosti zaštićen od problema, ali zato postoje bića koja umeju ni od čega da naprave problem. Kada ga naprave, idu ka vama, sa ciljem da ga spuste na vaša pleća. Zbog toga ću još jednom ponoviti, čuvajte se, energetki vampiri su među nama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *