Čudne, a toliko dobre

Da li ste nekada uhvatili sebe u onom površnom razmišljanju: “Ali džaba joj, nije lepa“? Znam da ja jesam. Ali, vrlo često mi se dešavalo da nakon što čujem glas neke „ružnjikave“ pevačice totalno promenim mišljenje. To je kao sa onim ne tako lepim muškarcima koji znaju da pevaju, sviraju i igraju… ne možeš im odoleti!

Moje omiljene autsajderke u svetu Holivudskih operacija i formula za mladost, stil i lepotu su:

Florence Welch  Vatrena crvena kosa koja u pramenovima pada preko velikog nosa i tankih usana toliko zaokupi pažnju da se ništa drugo ni ne vidi. Ekstaza u kojoj se nalazi dok peva kao i nestvarni glas pokazuju koliko je specifičan muzičar i osoba vredna divljenja. Kada se ovome doda i besprekoran stajling sve je zaokruženo i Florence postaje lepa.

florencewelch

Amy Winehouse – nažalost nikada više nećemo uživo slušati njen hrapavi glas, ali možemo je se sećati kao jednog od najvećih umetnika našeg vremena. Grbavi nos, nedostatak gornje desne četvorke i umršena kosa bili su slika njene napaćene duše, ali i ono što ju je odvajalo od ostalih.

ejmiV

Tilda Swinton – Za nju se ni ne može reći da je klasično ružna, nego samo ima neki vanzemaljski izgled lica i telo koje uopšte ne izgleda kao tela Holivudskih diva na koja smo navikli. Međutim, to joj nimalo ne smeta da dobija najrazličitije uloge i da briljira igrajući ih.

 tilda

Sarah Jessica Parker – Jedan od omiljenih TV likova ikada! Modna ikona, žena sa naslovnih strana, ali i žena koju po internetu porede sa konjem. Nije podlegla velikim plastičnim operacijama iako je njen nos sve samo ne lep, a oči jako sitne! Svejedno, žene se sa njom poistovećuju i retke su one koje nikada nisu rekle „Ja sam Keri!“

 saraJP

Mariacarla Boscono – Može da izgleda kao da je izašla iz horor filma, ali i kao da je najlepša žena na svetu. U tome valjda leži njen manekenski uspeh. Koščata u licu, a i u telu, razmaknutih, žabastih očiju svakako nije prototip lepote, ali je ceo svet obožava.

mariacarla

Lily Cole – Porcelanska lutka iz filma strave. Frankenštajnova babuška. Zauvek će izgledati kao da ima 5 godina. Bez obzira na sve to ima veoma uspešnu manekensku karijeru i ruši predrasude.

ruzna

Fizička lepota prolazi, mladost ne traje večno (osim ako si Lily Cole). Talenat je pravo čudo i treba ga znati iskoristiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *