Cubismo u Bitef Art Cafe-u

U petak, 19.oktobra u Bitef Art Cafe-u, na oduševljenje svih onih koji vole muziku zasnovanu na afro-kubanskim ritmovima, salsi i latin jazzu, u 22h, nastupiće sastav Cubismo.

U njihovoj muzici, osjećaju se uticaji jazza, hip-hopa, funka i rocka tako da se može reći da je bend uspeo da stvori jedinstven i prepoznatljiv stil. Možda razlog kvalitetnog zvuka leži i u tome što članovi sastava dolaze iz nekoliko zemalja: Kube, Hrvatske, Ekvadora i Slovenije ali svakako Cubismo je najznačajniji sastav koji svira takvu vrste muzike u ovom delu Evrope.

Bend je dosada izdao 8 CD-ova, od kojih je većina i u svetskoj distribuciji. U svojoj karijeri Cubismo je sarađivao s mnogim ovdašnjim, ali i svetskim muzičkim zvezdama. CD „Motivo Cubano“ snimljen je na Kubi s članovima legendarnog Buena Vista Social Cluba, a na CD-u „Viva la Habana“ gostovala je Yolanda Duke, koja je u to vrieme bila pevačica orkestra Tita Puentea. Pored tpga dugo i plodno sarađuju i s Nelsonom Hernandezom, jednim od najboljih aranžera i producenata salse u SAD-u.

Najjača strana Cubisma su ipak koncerti i živi nastupi, tokom kojih publiku redovno obuzmu neverovatnom količinom pozitivne energije kojom zrače s pozornice.

Sastav je osnovan 1995. godine, a ime je dobio po pesmii “Cu-bi cu-bop” jazz trubača Dizzyja Gillespieja, koji je među prvima baš u toj pesmi spojio afro-kubanske sa jazz ritmovima te ritmovima drugih muzičkih smerova.

Broj karata je ograničen, a cena u pretprodaji je 1000 din, dok će na samo veče iznositi1200 din.

Više informacija na: www.bitefartcafe.rs i www.facebook.com/bitef

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *