Ciklus koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu

Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i Centar lepih umetnosti Guarnerius su 2012. godine pokrenuli ciklus koncerata koji predstavlja najbolje studente FMU-a.
Ove godine Guarnerius će ugostiti 14 studenata osnovnih, master i doktorskih studija FMU-a. Učesnici ciklusa su višestruki dobitnici prestižnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a na svojim katedrama su proglašeni za najbolje i dobitnici su nagrada iz fondova fakulteta.

Petak, 10. maj 2013. godine u 20 časova Vanja Đorđević, flauta; Klavirska saradnja: Ivan Veljković

Vanja Djordjevic

Flautistkinja Vanja ĐORĐEVIĆ koja otvara ovogodišnji ciklus, je diplomac i postdiplomac Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i dobitnica nagrade iz fonda “Bruno Brun” za najbolji magistarski ispit. Uz brojne osvojene nagrade na festivalima i takmičenjima, Vanja je dobila i priznanje Udruženja orkestarskih umetnika Srbije, koje joj je dodelilo godišnju nagradu za izuzetan doprinos u muzičkom stvaralaštvu Orkestra opere i baleta Narodnog pozorišta, gde je Vanja prva flautistkinja-solista.

Program: Tchaikovsky, Ganne, Schubert, Poulenc, Faure, Taffanel

Sreda, 15. maj 2013. godine u 20 časova Ivana Zavišić, violina; Klavirska saradnja: Natalija Mladenović

Ivana-Zavisic

Ivana Zavišić je dobitnica brojnih nagrada na uglednim takmičenjima, a kao najbolji student violine III godine studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u školskoj 2010/2011, dobila je i nagradu iz fonda Meri Žeželj Majer.

Tokom studija aktivno se usavršavala na brojnim kursevima poznatih pedagoga, a učestvovala je u radu domaćih i međunarodnih orkestara.
Program: Bach, Franck, Sarasate

21. maj Aleksandar Stojanović, klarinet

24. maj Dragana Jovanović, flauta

29. maj Sanja Prgonjić, klavir

1. jun Ana Kovačević, klavir

8. jun Aleksandra Alivojvodić, sopran

14. jun Sanja Stanković, klavir

ULAZ ZA SVE KONCERTE JE BESPLATAN.

Za više informacija pogledajte na zvaničnom sajtu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *