Brit Floyd u Sava Centru

U petak, 2. novembra, u Sava Centru nastupiće liverpulski bend Brit Floyd.

Brit Floyd su poznati po svom savršenstvu izvođenja pesama, jedinstvene „Floydovske“ animacije, kao i umetničkim spojem zvuka i svetla, pa su s razlogom postali priznati kao najveći Pink Floyd tribute show na svetu.

Od 5. oktobra kreću i na evropsku turneju u okviru koje će pored velikh evropskih gradova kao što su Pariz, Beč, Madrid, Prag, posetiti i Beograd.

Karte se mogu naći na prodajnim mestima: Sava Centar i Bilet Servis, kao i online, na sajtu Eventim-a po cenama: 1.500, 1.800, 2.200 i 2.600 din.

Brit Floyd je od Pink Floyda odabran cover band, koji izvodi najbolje muzičke trenutke Pink Floyda, ispraćene vizuelnom ekstravagancijom svetla, videa i animacije. Oni daju potpuni omaž legendama, čineći da njihova muzika dođe do onih generacija koje nisu imale prilike da uživo čuju David Gilmoura, Roger Watersa, Nick Masona, Richard Wrighta i Syd Barretta.

Ovaj audio-vizuelni spektakl spakovan u dva i po sata hitova Floyda kao što su: “Another Brick In The Wall”, “Wish You Were Here”, Money”, ”Comfortably Numb”, ”Learning To Fly”, ”High Hopes”, ”Is There Anybody Out There?” “Shine On Crazy Diamond”, i mnogih drugih, učiniće ovaj koncert nezaboravnim muzičkim događajem.

Turneja je posvećena aktuelnom kompilacijskom, ‘Greatest hits’ albumu benda Pink Floyd – “A Foot In The Door”, a vizuelno je koncipirana prema poslednjoj turneji benda Pink Flyod, “Division Bell Tour” iz 1994. i uključuje identičnu rasvetu i video projekcije za svaku pesmu.

Kao dodatni bonus, zbog velikog interesovanja i brojnih zahteva, novi šou benda Brit Floyd uključivaće i puno, 23 minute dugo izvođenje pesme „Echoes“, snimljene za jedan od mnogih klasika Pink Floyda, album „Meddle“ (1971).

Brit Floyd je bend koji je brojao preko 150 koncerata u 2011. godini i na prošlogodišnjoj turneji ih je gledalo više od 250.000 ljudi, a nastupili su i u najpoznatijoj londonskoj dvorani Royal Albert Hall, gde su potvrdili fanovima da su prava reinkarnacija Pink Floyda.

Više informacija na: www.savacentar.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *