Branka Katić

Branka Katić je rođena 20. januara 1970. godine u Beogradu. Njena prva uloga je bila u filmu “Nije lako sa muškarcima”, kada je imala samo četrnaest godina . Iskoristila je jedinstvenu šansu da uđe u svet  filma, u kojem je mukotrpnim radom, ali svakako i velikim talentom ostala i dan danas. Do sada je glumila u preko 20 filmova i televizijskih serija. Igra u britanskim i američkim serijama, ali igrom slučaja  uspela je da se probije i u glamurozni Holivudski svet, te je svakako možemo smatrati jednom od najuspešnijih naših glumica.

branka katic1

Poseduje veoma specifičan talenat, a to je sposobnost da prenosi energiju preko ekrana. Kao mala je rasla u veoma skladnoj porodici, i imala je ljubav i požnju koji su potrebni svakom detetu. Na detinjstvo je  asociraju samo lepe uspomene. Ceo taj period je podseća na ljubav, pažnju, veselje i smeh. Ima stariju sestru, od koje je uvek dobijala podršku. Mnogo su toga proživele zajedno i Branka smatra da se može uvek  osloniti na nju. U šali kaže da je rasla uz dve mame, jer je razlika između nje i njene sestre devet godina. Njena porodica je prati je na svim važnim događajima i premijerama filmova.

branka-katic2

Danas Branka živi u Los Anđelesu sa dva sina i mužem, režiserom Džulijanom Farinom, čiju režiju gledamo u seriji “Entourage”. Iako već godinama živi i radi na Zapadu, Branka Katić je uspela da obeleži  srpski film i poprilično doprinese domaćoj kinematografiji. Njene uloge, uglavnom one u komedijama, ne zaboravljaju se, a kultne replike koje je izgovarala i danas citiraju. Smatra da je humor veoma važan  deo filma.

Humor je spas za sve. Veliki je dar umeti da se nasmeješ i sebi i drugima, bez ruganja, naravno. Beskrajno mnogo puta mi je pomogao da prebrodim razne muke. I deca mi imaju dobar smisao za humor, pa  sam zbog toga srećna, ulepšaće im život, nadam se. 

branka katic

Iako se na život u Americi odlično privikla, glumica Branka Katić, kao što i sama uvek govori, jedino se u Srbiji oseća kao svoj na svome. O Beogradu uvek priča veoma pozitivno i svaki put se raduje kada je  put nanese tamo.

Obožavam energiju ljudi i njihovu filozofiju da radije žive u trenutku, nego da uvek prave planove za budućnost. Imamo veliku porodicu ovde tako da najviše vremena provodimo s njima. Volim da šetam  pored reke, odlazim u kafiće, restorane i nikada ne mogu do kraja da kontrolišem sopstveni raspored, što je osvežavajuća promena. 

Branka-Katic3

Slobodno vreme provodi uz muža i sinove, smatra da su oni njen najveći uspeh u životu. Uprkos velikoj poularnosti i činjenici da su ona i muž odrastali u različitim  sredinama, uspevaju da ostanu zajedno.

Ono što nas definitivno čini jakim jeste to što poštujemo jedno drugo, posvećeni smo našoj porodici i odlučili smo da budemo zajedno. S obzirom na to da smo odrasli u dve potpuno različite sredine, neverovatno  dobro se razumemo. Delimo sličan smisao za humor i često se smejemo, a to svaku situaciju čini lakšom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *