Braća Teofilović na Kolarcu

Braća Teofilović će, zajedno sa gitaristom Miroslavom Tadićem, večeras održati koncert u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine sa početkom u 20h.

Na repertoaru će se naći brojne izvorne pesme po kojima su Ratko i Radiša Teofilović stekli svetsku slavu, kao i numere sa novog albuma “Vidarica” koji je snimljen zajedno sa gitaristom Miroslavom Tadićem.

Braća Teofilović održali su veliki broj koncerata u gradovima širom sveta, od Francuske, Nemačke, Italije, Austrije, Švajcarske, Rumunije, Mađarske, Poljske, do Japana i Kanade. Nastupili su u nekim od najznačajnijih koncertnih sala sveta, kao što su “Kenedi centar” u Vašingtonu i “Franc List” u Budimpešti, kao i na velikim svetskim festivalima poput Circom Festivala (Norveška), World Performing Arts Festival (Osaka – Japan), Siget festival (Budimpešta), Estivoce Festival (Korzika), Duboka Glotka festival (Moskva), Lent festival (Maribor), Mehr als Musik (Linc), Krems Festival (Austrija), Grac – The sound of Stubing (Austrija), Stans festival (Švajcarska) i mnogi drugi.

Miroslav Tadić je čuven po svom gitarskom umeću nevezanom za muzički žanr (od baroka i klasike do bluza, džeza i roka), a tokom svoje karijere sarađivao je sa brojnim velikanima muzičke scene, među kojima su: Plasido Domingo, Hauard Levi, Joahim Kun, Teodosi Spasov, Maria Žoao i mnogi drugi.

Ulaznice za koncert se mogu kupiti na blagajni Kolarca po cenama od 1600 i 1900 dinara.

 

Izvor: www.b92.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *