Bolje ništa nego bilo šta!

Momak i devojka. Single oboje. Upoznavanje. Po ceo dan SMS/FB i ostalo. Prelazak na drugi korak – piće. Kreće priča o njegovom psu, njenom manikiru, dohvate se zajedničke teme – izlasci, provuku se tu njegova i njena interesovanja, priča se vrti u krug, ali do suštine ne dolaze. I sastanak završavaju sa “ćao-ćao, drago mi je što smo se upoznali”. Ali… Kad kažem ali, znači da nešto fali. On se više ne javlja. Ona lupa glavu zašto, a odgovor je sasvim logičan – on jednostavno nije zainteresovan za nju.

Momak i devojka. Veza od tri godine. Završena pre godinu dana. Ne poznaju se. Nema dopisivanja. Nema pića. On vodi svoj život. Ona nastavi dalje, nađe dečka posle dužeg perioda. On ih vidi i hop – sms. Kreće patetika, mobilni, da može sam od sebe bi crkao, ona nasedne i tu kreće priča iznova. Ona bi da pokušaju ponovo?! Ali… opet nešto fali? On se javio jer je sujetan. Njen novi izbor i te kako je dobar izbor, a ona se premišlja kako i zašto. Sledi odgovor – ti ga prosto ne zanimaš, želi da vidi da li može opet da te vrati.

Nedeljni ručak na Fruškoj Gori. Pet žena priča o signalima koje ne (želimo da) primetimo. Jedna je ignorisana nakon prvog sastanka, bez ikakvog objašnjenja, druga bi da se vrati bivšem momku, treća i četvrta su u kombinacijama, a peta je sveže razvedena. Različit karakter, izgled, stil oblačenja, emotivni status, ipak njih pet imaju nešto zajedničko – zapale su u situaciju da im je potrebno bilo šta (bolje nego ništa). Njih dve se vrte u svojim kombinacijama,više ni ne znaju sa kojim pre da se vide, dakle jedno te isto. Prvoj i drugoj se javljaju duhovi prošlosti, na šta one reaguju “daj šta daš”, a peta uživa u svom razvodu, ali priželjkuje stari život, život tokom braka.

 FOTOGRAFIJA: Lela Radulović

Svaka priča svoju priču, jedna drugu ne slušaju i sjajno funkcionišu. Ali… Dati nekome drugu šansu isto je kao da mu daš drugi metak za pištolj, jer te je promašio prvi put. Devojke koje su stalno u kombinacijama, trebalo bi da se skrase i isprobaju nešto novo – vezu na duže staze. Nisi mu se dopala nakon prvog sastanka? Nađi nešto dobro u svemu tome. Biće još raznoraznih sastanaka i promašaja, navikni se na to. Stara ljubav u novom odelu? Varka. Neće nikad moći da pređe preko stvari koje ste radili dok njega nije bilo u vašem životu, a ni ti nećeš ostati ravnodušna na njegove nestašluke. Ljudi se menjaju vremenom I sumnjam da bi mu se ti kao nova osoba dopala, s obzirom na to da se zaljubio u staru tebe. The Show Must Go On! Život posle razvoda je novi život. Sloboda koju si dobila. Ceni to i gledaj samo napred. Vodi se time da je bilo lepo dok je trajalo, ali očigledno ne dovoljno čim se nije nastavilo.

Ja ni film ne gledam nakon što ga zaustavim kako bih otišla do kuhinje. Prođe me želja. Smislim neku novu zanimaciju. I gledam da je uvek bolja od prethodne. Bolje je biti sam nego sa bilo kim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *