Blues festival u DOB-u

U nedelju, 30. decembra u Domu omladine Beograda (sala Amerikana) u 20h, biće održan Crossroads festival.

Novo izdanje beogradskog blues festivala organizuje se pod novim imenom i sa novom izvršnom produkcijom. Tokom jednodnevnog festivala publika će čuti izvođače koji donose različite ritmove, raspoloženja i tonove, i tako će biti predstavljen širi spektar muzičkih formi koje čine savremeni blues.

Ove godine nastupaju Big Daddy Wilson – američka blues zvezda, dva benda sa naše scene The Gamblers i Texas Flood, i Katarina Pejak – studentkinja Berklee koledža.

Najveća zvezda festivala je Big Daddy Wilson. Iako Amerikanac, probio se početkom 21. veka u nemačkoj blues sceni, džemovao sa svim značajnim muzičarima koji su prošli kroz Bremeni okolinu, objavio nekoliko samizdat albuma sa, uglavnom, sopstvenim kompozicijama. Pre tri godine potpisao je ugovor sa najvećim evropskim nezavisnim blues izdavačem “Ruf Records” i CD-om “Love Is The Key” ušao na veliku svetsku blues scenu. Muzika Big Daddy Wilsona sadrži u sebi elemente svih američkih tradicionalnih muzičkih formi, a njegov glas je jedan od najizražajnijih u savremenom bluesu. Na Crossroads Festivalu će predstaviti novi album “Thumb A Ride” i izbor svojih najboljih kompozicija.

Cena karte u predprodaji je 1 000, a na dan koncerta 1 200 dinara.

 

Više informacija na: www.domomladine.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *