Blogomanija

Blogomanija – najveći regionalni skup blogera u regionu, biće održan od 7. do 9. decembra na Staroj planini, na konferenciji čija je tema uticaj blogova i društvenih mreža na društveni i politički život u Srbiji i regionu.

“Blogomanija je prvi skup tog tipa u ovom regionu, i zamišljeno je da bude najveći regionalni skup blogera, ali zapravo biće najveći regionalni skup internet zajednice obzirom da su se prijavili mnogi ljudi koji ne pišu blog, već ih zanima ova tematika”, izjavila je portparolka “Blogomanije” Mina Smiljanić. Po njenim rečima blog je neposredan način komunikacije sa zajednicom, ličan i necenzurisan, i oni koji organizuju blogomaniju ga vide kao jedan moćan medijski kanal koji u radu sa nekim kompanijama i samom državom može da kroji svest o određenim temama, firmama i da predstavi njihov rad zajednici.

Predavači blogomanije, inače jako cenjeni u ovoj sferi, između ostalih biće i narodna poslanica Gordana Čomić, direktor “Komtrejda” Veselin Jevrosimović, tv i radio voditelj Ivan Zeljković, direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) Božidar Laganin, novinar i sportski komentator Nebojša Višković, internet preduzetnik Istok Pavlović, kao i Krešmir Macan iz Hrvatske, Miloš Čirič iz Slovenije i mnogi drugi.

U subotu i nedelju učesnike blogomanije očekuje konferencijski program, predavanja, paneli i radionice dok su zabava i druženje rezervisani za petak i subotu veče kad ih očekuje, tviteraški rečeno, #kafanizacija i Beogradski Akustični Orkestar.

Cilj konferencije je uspostavljanje komunikacije između regionalne zajednice blogera i kompanija, države, kao i dijaloga između online i offline medija. Ideja je da se na jednom mestu okupe svi sadašnji i budući blogeri kako bi razmenili i stekli nova znanja o ovom sve moćnijem medijskom kanalu.

 

Više informacija na:  www.blogomanija.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *