Best model of the world – svetsko takmicenje modela

Prestižno takmičenje Best Model of The World biće i ove godine održano u Istanbulu, Turska, od 1. do 9. decembra 2012.

Svake godine BMOW u saradnji sa modnom agencijom Fox bira ženskog i muškog modela koji predstavljaju Srbiju na prestižnom svetskom takmičenju modela. Do sada su veliki uspeh i odličan plasman ostvarili Katarina Vučetić i Vasa Nestorović (2009), Anja Stokić i Danijel Mihajlović, koji je osvojio prvo mesto (2010.), Anja Đurić i Lazar Granić (2011.).

Photo: Prošlogodišnji pobednik Danijel Mihajlović i učesnici 2009. godine, Katarina Vučetić i Vasa Nestorović

Ove godine Srbiju predstavljaju Anja Stanić (18) i Filip Panajotović (23), koji su nakon nekoliko održanih kastinga u velikoj konkurenciji domaćih modela odabrani od strane žirija ovog takmičenja.

Anja i Filip su mladi modeli modne agencije Fox. Za kratko vreme i Anja i Filip su uspeli da naprave zavidnu domaću karijeru, a Anja polako osvaja i inostrana tržišta nakon uspešne sezone u Milanu.

Photo: Modeli, Anja Stanić (18) i Filip Panajotović (23)

BEST MODEL OF THE WORLD je licencirano takmičenje za profesionalne modele sa tradicijom dugom preko dvadeset godina. Prvi put je održano 1987. u Istanbulu, u Turskoj, a osnivač je Erkan Ozerman. Učesnici ovog izbora dobijaju velike šanse da se pokažu u svetu filmske industrije i advertajzinga. Na svetskom takmičenju BEST MODEL OF THE WORLD do sada je učestvovalo preko 1000 profesionalnih modela iz 136 različitih zemalja, a na podijumu su se našle Naomi Campbell, Eva Herzigova, Katoucha i mnoge druge. Ovo takmičenje je pozornica na kojoj se prikazuju najnovije kolekcije vrhunskih brendova, od nakita, kozmetike, modne i sportske odeće, kupaćih kostima, cipela i asesoara (Madame Carven, Nina Ricci, Torrente, Lecoanet Hemant, Paco Rabanne, Ungaro, Issey Miyake, Terry Mugler, Revlon, Givenchy i druge). Zvezde svetske elite kao što su Sophia Loren, Paco Rabanne, Madame Carven, Alexander Du Paris, Yves Saint Laurent, Jean Paul Gaultier, bili su gosti i članovi žirija ovog takmičenja.

 

Photo: Ovogodišnji predstavnici Srbije na takmičenju best Model Of The World

FOX Fashion Agency postoji od 1999. godine. Tokom svog rada razvila se u jednu od najvećih i najuspešnijih agencija na ovim prostorima. FOX je skrenuo pažnju na sebe otkrivanjem i lansiranjem karijera manekenki i manekena koji su postigli zavidne uspehe na svim kontinentima, u preko 20 zemalja u svetu. Modeli agencije FOX Fashion uradili su neke od najvećih svetskih kampanja, revija i naslovnih strana vodećih svetskih magazina. Među klijentima za koje su radili modeli agencije FOX nalaze se: Dolce & Gabanna. Marc Jacobs, YSL, Moschino, Christian Dior, Bill Blass, Herbal Essence, Panthene, Oriflame, Avon; magazini Vogue, L’Officiel, Numero, Elle, Wallpaper, Grazia…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *