Beogradska nedelja umetnosti 2013

Od 28. juna do 7. jula na nekoliko lokacija u Beogradu održavaće se ovogodišnja Beogradska nedelja umetnosti (BNU). Otvaranje je zakazano za petak, 28. jun u 20h u UK Parobrod.

Kao studentski projekat, osmišljen od strane Milice Spasojević – diplomiranog menadžera u oblasti kulture, Beogradska nedelja umetnosti je počela sve više da se razvija i obogaćuje svoj program. Svaka BNU  je raznovrsnija od predhodne, iako je budžet manifestacije veoma skroman.

beogradska-nedelja-umetnosti-700x393

BNU partneri, Dom omladine Beograda i Jugoslovensko dramsko pozorište će i ove godine ugostiti učesnike edukativnog programa. Biće organizovano ukupno 16 besplatnih radionica iz  oblasti  kreativnog  pisanja, stripa, fotografije, scenskog dizajna, pojma „brend”, muzike, modnog dizajna, slikarstva, elektro bugija, hip hop-a, grafita, krampa, brejk densa, vožnje rolera, vožnje skejta i vožnje BMX-a. Svi koji žele da učestvuju na nekoj od mnogobrojnih radionica, mogu da se prijave tako što će poslati svoju biografiju sa fotografijom i motivaciono pismo na mejl adresu office.bnu@gmail.com. Broj mesta na radionicama je ograničen, prijavljivanje traje do 23. juna.

Prateći program Beogradske nedelje umetnosti čine modna revija „Young  Walk”, SHONSKI izložba grafičkih dizajnera, kao i muzički performans studentkinja sa muzičke akademije. Važan segment ovogodišnjeg pratećeg programa čini i tribina o javnom zdravlju koju će održati eksperti iz oblasti javnog zdravlja iz Srbije i Hrvatske, u cilju edukacije mladih, prevencije rizičnog ponašanja i bolesti.

Poseban program BNU-a, osmišljen za decu predškolskog uzrasta, realizovaće se u saradnji sa predškolskom ustanovom „Dečiji dani” na opštini Stari grad. Ideja ovog programa je podsticanje razvoja kulturnih navika i potreba kod deteta  i upoznavanje roditelja sa raznovrsim aktivnostima koja prijaju deci predškolskog uzrasta.

U okviru Beogradske nedelje umetnosti, a u saradnji sa JC&Co. i opštinom Novi Beograd, 6. jula će biti održano regionalno takmičenje u ekstremnim sportovima  – vožnja rolera, vožnja skejta i vožnja BMX-a.

Filmski program, pod nazivom „Beograd na krov”, fokusiran je ove godine na kratkometražni dokumentarni film.

 

Više informacija na: bnu.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *