Belgrade Chopin Fest

Prvi internacionalni kulturno-obrazovni projekat, Belgrade Chopin Fest (BCF), održava se od 28. februara do 3. marta u Muzičkoj školi “Stanković”.

BCF će ponuditi publici raznosvrsne i ozbiljne sadržaje – pijanističko takmičenje, master klas eminentnih profesora, predavanja, radionice za decu, koncerte – među kojima i koncert obrada Šopenove muzike u pop, rok i džez verzijama, mjuzikl za decu na Šopenovu muziku…

U projektu učestvuju mladi pijanisti, profesori, predavači i gosti – autoriteti iz Srbije i inostranstva.

Kao partneri učestvovaće i značajne kulturne i obrazovne institucije – Jugokoncert, Kolarčeva zadužbina, Narodno pozorište, Kulturni centar Beograda, UK “Parobrod” i “Novobeogradska kulturna mreža”, Muzička omladina Beograda, Dom omladine Beograda i Italijanski institut za kulturu, Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, Akademija umetnosti, Akedemija lepih umetnosti, uz podršku ambasade Republike Poljske u Beogradu i Predstavništva Republike Srpske u Beogradu, g.o.Vračar, Novi Beograd, Stari grad.

Cilj projekta je pre svega promocija mladih muzičkih talenata, sa akcentom na edukaciji dece i omladine, kao i šire publike.

Projekat prati i kontinuirani, celogodišnji ciklus koncerta “Odjeci Šopenijade” na kojima se promovišu mladi talenti širom Srbije i šire.

 

Izvor: B92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *