B-Boy šampionat

Prvi Cypher kvalifikacioni turnir održava se u subotu, 23. februara u Studentskom kulturnom centru.

Posle brojnih uspeha na domaćim i stranim takmičenjima, brejkeri u Srbiji dobili su priliku da odu korak dalje i da svojim umećem pokažu da mogu da stanu na crtu svetskoj B-boy eliti.

Cypher u Srbiji okupiće najbolje domaće brejkere, a njih 16 naći će se u finalu gde će u borbama jedan na jedan pokušati da se domognu istočnoevropskih kvalifikacija, a kasnije i učešća na desetom svetskom Red Bull BC One finalu u Seulu.

Odluku o najboljem srpskom B-Boyu će doneti žiri u sastavu Niek (Holandija), Angelo (Srbija), Jamal (Rusija), dok će za muziku biti zadužen DJ Amok iz Novog Sada.

Prošla godina Red Bull BC One-a je obeležena kao najuspešnija do sada. Sa više od 60 Cyphera održanih u 52 zemlje i više od 1.000 B-Boyeva koju su učestvovali, takmičenja su rasla, nudeći svakom učesniku šansu da se okuša na velikoj sceni. Francuz Mounir osvojio je nagradu u Rio de Žaneiru, pobedivši Difera iz Južne Koreje u finalnoj rundi.

Nakon Cypher turnira, sezona se nastavlja kvalifikacijama od juna do septembra, kulminirajući desetim Svetskim finalom krajem novembra. Finale Istočne Evrope biće u Ukrajini, a Zapadne – u Italiji.

 

Izvor: danubeogradu.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *