Andrea Bočeli ponovo u Areni

Jedan od najpoznatijih tenora današnjice Andrea Bočeli (Andrea Bocelli) nastupiće 10. maja u Kombank Areni.

Pored nezaobilaznih klasika, arija iz opera Verdija, Pučinija, Gunoa, na repertoaru će se naći i napolitanske pesme kao i popularne romanse sa najnovijeg albuma “Passione”.

Zajedno sa njim nastupiće i akademski hor “Obilić” sa 145 pevača, simfonijski orkestar “Camerata Serbica” sa 69 muzičara kao i specijalni gosti sopran Paola Sangvineti, ženski vokalni  kvartet DIV4S i gitarski duo CARisMA. Sve će se odvijati pod dirigentskom palicom Marsela Rote, na jednoj od najvećih bina ikada postavljenoj u Kombank Areni.

Andrea-Bocelli-2

Bočeli je rođen 22. septembra 1958. godine u Toskani, u kraju okruženom vinogradima. Roditelji ga sa šest godina upisuju na časove klavira a zatim uči da svira flautu i saksofon. Tek kasnije u svom glasu pronalazi idealan instrument. Prve časove pevanja pohađa kod maestra Lučijana Betarinija (Luciano Bettarini) a zatim odlazi u klasu Franka Korelija (Franco Corelli), kome se oduvek divio. Časove pevanja plaća sviranjem na klaviru u lokalnim barovima a istovremeno studira pravo. Posle operskog debija u Verdijevoj operi „Magbet” 1994. godine i nagrade za najbolji pop debi sa pesmom „Il Mare Calmo della Sera” na festivalu u San Remu iste godine, dobija poziv da nastupi pred papom u katedrali Sveti Petar u Vatikanu za Božić. Od tog momenta, nastupi u barovima postali su prošlost.

Objavio je preko 30 albuma sa izvođenjima operskih dela kao i pop balada koji su rasprodati u 75 miliona primeraka širom sveta. Nastupao je na najpoznatijim scenama pod dirigentskim palicama čuvenih dirigenata kao što su Zubin Mehta, Seidji Ozava (Seiji Ozawa), Valeri Gergiev (Valery Gergiev), Lorin Maazel, a njegovi mentori na početku karijere bili su Pavaroti i Zucherro.

Snimio je brojne duete sa svetskim zvezdama. Pesma sa Selin Dion (Celine Dion) „The Prayer” donela mu je priznanje Zlatni globus, a bila je nominovana i za Oskara. Njegovo ime našlo se i u Ginisovoj knjizi rekorda za najprodavanije albume na američkoj listi klasičnih muzičkih izdanja, da bi u martu 2010. godine dobio i svoju zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih, kao jedan od retkih italijanskih umetnika kojima je pripala ova čast.

Ulaznice za koncert ovog slavnog italijanskog tenora u prodaji su po cenama od: 4500, 5500, 5900, 6500, 7900, 8900, 9500, 15000 i 20000 dinara na svim ovlašćenim prodajnim mestima CS Eventim kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograd, Doma omladine i UŠĆE Shopping centra. Online prodaja  i rezervacije ulaznica na www.kombankarena.com,  www.eventim.rs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *