A koji je tvoj znak?

Verujem da mnogi od vas znaju većinu osobina svih horoskopskih znakova. Opšti opisi podrazumevaju neke generalne karakteristike na primer : ovan se takmiči, bik voli hranu, blizanac brzo priča, rak voli mamu, lav vidi samo sebe, devica je stidljiva, vaga je neodlučna, škorpija je osvetoljubiva, strelac voli da putuje, jarac je proračunat, vodolija je filozof, riba pati. Mnogi su se našli u ovim kratkim opisima, zar ne? Opisi sunčevih znakova se retko kada poklapaju sa celokupnom pričom o jednom karakteru. Natalna karta je ta koja će nam dati tu priču o mogućnostima jednog čoveka. Priču o astrologiji započinjemo sa osnovnom planetom , Suncem.

FOTOGRAFIJA: uk.astrology.yahoo.com

Ovan je takmičar, ali je i impulsivac. Vlada maldošću i brzinom. Mnogi ovnovi pate od glavobolja i imaju probleme sa zubima. Brzo se naljute i još brže opraštaju. Njihov bes je teško podnošljiv. Vole snažno, napuštaju brzo. Dominantne osobe, direktne i vrlo jasne. Uvek govore ono što misle pa makar i povredili sagovornika. Kada ovan poziva na neku akciju to znači odmah i sada kreni , ukoliko ne kreneš u glavi ovna odzvanja : “neće, ne želi, ne računam više na njega /nju”. Često su duhoviti i zrače pozitivnom energijom.

Bik je hedonista u svakom segmentu života. Kada zarađuje , radi to da bi kasnije uživao u potpunosti. Posvećeni poslu ,taktični u ljubavi , sjajni roditelji i verni prijatelji. Međutim, bika ćete izgubiti ako pokažete nepoštovanje prema njegovom trudu . Večna vernost i posvećenost krasi bika, ali isto tako ispod te maske staložene osobe tinja vulkan ljubomore i opsesije. Kada jednom probudite to tajno mesto, bolje pronađite neko dobro skrovište jer će vas bik proganjati i kazniti. Zbog svoje neumerenosti u hrani i piću, imaju problema sa krajnicima, varenjem i štitnom žlezdom.

Blizanaci su duhoviti, brzopleti i nestalni. Danas ih zanima jedno, već sutra nešto drugo. Osvajaju znanjem i intelektom, provokacija im je najbolja drugarica, a šarm najbitnije oružje. Ekcentričan izgled, promene raspoloženja i prilagođavanje sopstevenim potrebama su svakodnevica jednog blizanca. Zbog društvenosti blizanac je omiljen, ali zbog promnljivosti je nepouzdan. U jednom biću nekoliko karaktera. To nisu nikakve igre, već je to jednostavno priroda blizanaca. Uvek u pokretu i od svoje okoline zahteva povremena iznenađenja. Blizanac vlada rukama, šakama, ramenima. Neretko u kasnijim godinama boluju od reume baš u ovim delovima tela.

Rak je šetajuća emocija. Kada kažete da nešto osećate rak će to osećati duplo više. Romantika, senzualnost, privrženost, nežnost , sve je to rak. Vole stanje zaljubljenosti, žive za ljubav. Kada pate , pate dugo i tiho, a nakon toga postaju agresivni. Nikako ne čačkati ego i sujetu jednog raka , jer se iza mora topline krije opasanost i energija koja ruši sve pred sobom. Dom, porodica, deca su sinonimi za raka. Lenji po prirodi, ali i mudri. U kriznim momentima pronalaze rešenja koja su spasonosna. Rakove ćete uvek prepoznati po krupnim suznim očima. Stomak je njihova bolna tačka, vrlo često pate od psihosomatskih oboljenja. Svi problemi imaju koren u dubokim emocijama.

Lav – gospodar svemira. Ogledalo i on su najbolji prijatelji. Deca Sunca, vesela , nasmejana i vrlo sebična. Kada se pitate zašto je lav uradio nešto uvek odgovor možete naći u njegovom egu. Sve radi zbog sebe i samo je on, gospodar univerzuma, bitan. Nije da nemaju emocije, imaju ih i one su snažne, ali će biti usmerene samo na osobe koje ih obasipaju pažnjom, komplimentima i za koje su centar sveta. Teška ličnost, zar ne? I iritantna, jer traži večno obožavanje. Uzimaju samo najbolje, jer smatraju da su najbolji i nikada ne računaju da će ostati sami . Međutim, zbog svega ovoga, upravo pripadnici ovog znaka vrlo često ostanu na kraju sami . Srce i kičma su im bolne tačke , neretko imaju hirurške operacije na ovim organima.

Devicu uvek povezuju sa pedantnošću i večnim zvocanjem. I ne greše u tome. Ovi vladari čistog i praktičnog, analiziraju sve i racionalno donose zaključke kojima vas proganjaju dok vam bubne opne ne iskrvare. Pošto ceo život traže idealnu osobu , lako uleću u promiskuitet, jer emocije nekog dubljeg tipa ne postoje. Sve je u znaku dužnosti. Upravo neverovatna mentalna sposobnost da proniknu u srž nekog događaja i problema načiniće ih odličnim piscem, novinarom ili socijalnim radnikom. Na oko stidljive, povučene i nenametljive. Ako želiš da budeš neko koga će devica ceniti uvek imaj na umu da moraš da budeš čist, da vodiš račina o higijeni i da primitivizam i vulgarnost zaključaš u nekom podrumu. Može da je muči žuč, ali nervna oboljenja su najčešća za ovaj znak.

Vaga ne može sama i uvek traži društvo. Šarmantna , lepa i vesela uvek osvaja na prvi pogled. Problem sa vagom nastaje kada treba nešto da izabere ili da se odluči za nešto, jer ona non stop vaga. Voli sve što je lepo i nekada je to čini izuzetno površnom. Druga strana vage priča o osobi koja se skameni i biva čvršća nego što izgleda kada su krizni momenti u pitanju. Tada na videlo izbija ono što vaga vešto krije, njena sposobnost da ukloni svaki problem bez trunke emocije. Vešta u diplomatiji, vaga ume sa rečima i ovom znaku se rađaju najveće diplomate i najveštiji političari. Od partnera traži da neguje sve njene vrline i da joj se neprestano divi. Voli komplimente, ali nije mnogo zahtevna. Kao i svi kardinalni znakovi, ispod hladne maske krije se impulsivni emotivac koji se jako brzo hladi. Povredite vagu jednom i odmah računajte da ste ubili sve emocije koje je gajila prema vama. Nesrećne vage imaju problema sa bubrezima i znaju često da umišljaju bolesti.

FOTOGRAFIJA: lookaroundyounow.wordpress.com

Škorpija je znak koji nikada ne smete da prevarite i slažete. Zašto? Zato što će se kad tad osvetiti i vi ćete to pamtiti dok ste živi. Škropija se ili voli ili mrzi. Jake osobe koje nemaju puno strpljenja, sve se dešava sad i odmah, daje se sve ili ništa. Opasan pogled , magična privlačnost, ljubomora, strast, impuls, sve to poseduje jedna škorpija. Od malih nogu razvija detektivske skolonosti, sve detalje vidi , upija i čuva. Ako želite čuvara tajni onda pronađite škorpiju i čuvajte je kao prijatelja. Zbog ljubavi je spremna da podnese veliku žrtvu i spremna je da štiti sve što voli. Napušta kada je razočarana i ne odlazi bez da zada poslednji udarac. Bolne tačke su joj genitalije i sklone su hormonskim poremećajima.

Strelac je nepresušan izvor sreće i plemenitosti. Jupiter ih je obdario osmehom i širokim kukovima. Ljubav prema slobodi, putovanjima i nedovršenim projektima. Skoro pa multipraktik osoba. U stanju je da radi pet poslova, ali ni jedan ne dovrši, uvek ostavlja prostora za neke ideje koje bi je dovele do konačnog završetka. Strelac voli svoju slobodu i onaj ko se ispreči i ko postavlja bilo kakve ultimatume biva otklonjen iz vidokruga. Može biti u braku ili vezi ali nikada ne gubi svoje ja. Nema predrasude i obično bira osobe koje su potpuno suprotne njoj /njemu. Jetra i bolesti krvi se vezuju za ovaj znak.

Krutost i konvencionalnost se mogu sažeti u jednu reč- jarac. Malo priča puno radi. Unutar svake jarčevske ličnosti postoji gomila strahova koje će retko ko saznati. Melanholični su i lako padaju u depresiju. Za veze nesvesno biraju slabije od sebe, jer samo tako mogu da uspostave kontrolu nad svim nepredviđenim situacijama. Kao i svaki zemljani znak, i jarac je sklon analitici i racionalnom razmišljanju. Sjajni matematičari koji će sve u svom a i u tuđem životu izračunati, i korist i mogući gubitak. Jarčevima se sve kasnije dešava pa tako i ljubav i posao i prijateljstvo.Stalno imaju osećaj da su poslednji u redu , a poenta je samo u tome da kasnije sazrevaju. Oprezno biraju sve i nikada stvari ne prepuštaju slučaju. Nemojte da vas prevari hladan pogled i zakopčanost do guše, jer ispod svega toga se nalazi gomila emocija koja mogu da zagreju ceo svet. Samo do njih treba doći. Ljudi ih izbegavaju jer misle da su prekomplikovani, a zapravo nisu. Tom hladnoćom na licu štite svoje emocije. Skelet i psiha su najslabije tačke ovog kardinalnog znaka.

Kada kažemo vodolija ono što ide iza je reč revolucija. Živi za pažnju, druženje, i isključivo reaguje na intelekt i originalnost. Kao i svi egzibicionisti vole da šokiraju sve oko sebe i da menjaju stavrnost. Neretko znaju da preuveličaju priče o sebi i svojim dostignućima, što ih svrstava u red velikih pisaca i glumaca. Nikada ne prate gomilu, gomila uvek prati njih. Ugrožena im je cirkulacija i nervni sistem.

Osoba rođena u znaku ribe važi za jednu od najosećajnijih i najpožrtvovanijih u celom ljudskom rodu. Voli svim srcem i to zahteva i od drugih. Kada je povređena riba plače, i to dugo. Patnju preuzima lako i nikoga nikada ne krivi ako ispadne žrtva. Kada ne može da se izbori sa emocijama, riba će lako skliznuti u alkohol i droge. U poslu je požrtvovana, ali neretko se dešava da neko drugi preuzme zasluge za posao koji je napravila. Plaši se javnosti i lakše “pliva” u tami. Odlični su umetnici i samo sa osobama sličnim sebi mogu da nađu zajednički jezik. Zbog viška tečnosti redovno im otiču zglobovi , a zbog soli koju generalno vole u svakom obliku skloni su gojenju pa to može da stvori niz zdravstvenih problema.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *