8. Kids fest

Najpopularniji dečiji festival zabave Kids Fest”, biće održan od 15. do 21. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu.

U Beogradu se Dečiji filmski festival održava u bioskopima “Cineplexx Delta City”, “Kolosej”, “Roda Cineplexx” i Dvorani Doma sindikata, u Novom Sadu u bioskopu “Arena Cineplexx”, u Kragujevcu u bioskopu “Cineplexx Kragujevac Plaza”, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop “Vilin grad”. Cene karata kreću se od 150 dinara za 2D i 250 dinara za 3D projekcije..

Kao i uvek, “Kids Fest” publici će predstaviti najbolje filmove iz raznih zemalja. Ove godine filmovi stižu iz Francuske, Španije, Danske, Nemačke, Norveške, Švedske, Češke i Holandije. Među ostvarenjima su animirani 3D filmovi, igrani filmovi sa svetskih festivala za decu i mlade, dokumentarci o životu životinja, nežne priče o prijateljstvu, ljubavi i uzbudljive misterije.

Iz Velike Britanije tako stiže film „Kralj pingvina” 3D, priča iz majstorske radionice Dejvida Atenboroa, dok je film „Beni se vraća kući“ priča o bonobo majmunu koga su zarobili lovci. Iz zarobljeništva ga spasava Klodin Andre, žena koja je posvetila svoj život ovim ugroženim stvorenjima, i vodi ga u sklonište u kome se majmuni spremaju za povratak u divljinu.

Među animiranim filmovima je „Gumeni Tarzan 3D“ od istog tima autora koji su napravili „Živka Žabojeda“, film o tome kako izgleda biti manji i slabiji. Iz Španije stiže „Marko Makako“, a iz Perua „Priča o delfinu sanjaru“. „Vanila gorila“ kombinuje animaciju i igrani film, i inspirisan je životom Pahuljice, albino gorile koji je od 1964. do 2003. godine živeo u zoološkom vrtu u Barseloni. „Igračke sa tavana“ su prava poslastica za ljubitelje animacije. Neobičan stil ovaj film duguje češkom reditelju Barti, koji je veoma cenjen u svetskim animatorskim krugovima.

Među igranim filmovima namenjenim starijem školskom uzrastu je i francuski hit „Rat dugmića“, zasnovan na jednom od najpoznatijih francuskih romana za decu. „Tajna kuće krokodila“ je nemačko ostvarenje snimljeno kao triler za decu. Iz Holandije stižu tri igrana filma -“Kauboj“, „Tata vrati se kući“ i „Mali vukodlak“. Švedski film „Ledeni zmaj“ zasnovan je na istoimenom romanu o odrastanju jednog dečaka i njegovoj potrazi za srećom.

Više informacija na: www.kids-fest.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *