28. Beogradski Jazz Festival

Uz moto “Like Jazz”, od 25. do 28. oktobra u Domu omladine i Sava Centru, biće održan 28. Beogradski Jazz festival.

Ove godine u fokusu će biti duvački instrumenti, pre svega truba, a povod je obeležavanje dve decenije od smrti velikana ovog instrumenta – Miles Davisa. Svečano otvaranje festivala biće u Sava Centru, a za tu priliku pripremljena su dva koncerta: Darkwood Duba i Bisere Veletanlić i projekat legendarnih američkih muzičara posvećen Miles Davisu – Miles Smiles.

Direktor DOB-a Milan Lučić, urednik programa Dragan Ambrozić i umetnički direktor Vojislav Pantić, su konstatovali da je zbog finansijske krize bilo dosta problema oko organizovanja ovogodišnjeg festivala, ali i da su, uprkos tome, zadovoljni učinjenim i  da manifestacija održava nivo kvaliteta u odnosu na slične događaje po Evropi.

Pored programa, postoje i razni prateći programi koji su besplatni.

Prijatelji 28. BJF-a su: Erste Banka i Grand Casino Beograd, a festival su podržali i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, ambasade SAD, Poljske, Danske i Izraela, Institut Servantes, Gete Institut, Austrijski kulturni forum, Danska Jazz Federacija, SOKOJ, IN Hotel, MASEL, Turistička organizacija Beograda i EU Info centar.

Više informacija na: www.belgrade-jazzfest.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *