„Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari“ – Aleksandra Poter

Sigurno ste se, makar u jednom trenutku svog života zapitali kako bi izgledao Vaš život da Vam se može ostvariti svaka želja koja padne na pamet. Svaka sitnica koju bi ste želeli da promenite ili doradite.

Kao, da niste izašli prethodne večeri, pili tekilu, nakon toga plašili narod u klubu dok ste u b-moll-u pevali „Woman in love“ od Barbare Strejsend, potom poslali SMS užasnom bivšem dečku… Ili, da uvek postoji još to jedno slobodno mesto u gradskom prevozu, da ne morate da čekate u redu za kafu, da uvek imate odličnu frizuru, da možete da pojedete kilogram čokolade, a da se to ne odrazi na Vašu liniju, da konačno više ne kasnite na (važne) sastanke?

Na sebi svojstven – šarmantan i duhovit način – Aleksandra Poter Vas upoznaje se Heder Hamilton. Heder je asistent fotografa za venčanja, tridesetogodišnja mlada žena koju sreća zdušno zaobilazi. Izgleda da još uvek nije prebolela svog bivšeg dečka, nesposobna da održi vezu, nikako ne uspeva da privuče pažnju svog prezgodnog komšije Džejmsa. Brajan, njen šef, upravo joj saopštava da joj mora dati otkaz i potraga za novim poslom je potpuno bezuspešna. Ne uspeva joj čak ni da nađe cimerku. Opterećena je pravljenjem lista želja (koje se nikada neće ostvariti) i pitanjima zašto do svoje trideste godine nije ostvarila sve ono što je želela. I zašto bar nije dobila sve poklone koje je priželjkivala.

Verujete li u sudbinu? Ili smatrate da je život sastavljen od niza slučajnosti?

A u magiju? Verujete li u magiju?

Dok Heder pokušava da uhvati metro i izbegne nenajavljene i neočekivane krupne kišne kapi, sasvim slučajno „naleti“ na Ciganku koja joj proda srećni vres. Dok joj ona govori da malu svezu bilja spojenu roze vrpcom mora da nosi sa sobom gde god da krene i da uskoro njena će se sudbina promeniti na bolje, Heder samo želi da što pre stigne kući i baci taj neugledni buketić.

Od tog trenutka, koliko god da pokušava da ga se otarasi, ne uspeva u toj nameri, vres je, kao magijom donesen, uvek u njenoj blizini. Nakon nekog vremena počinju da se dešavaju i magične stvari. Prelepe pink satenske cipelice su na rasprodaji, i dok Heder čeka da proba najsavršenije cipele koje je ikada videla, prodavačica joj kaže da je ostao samo jedan par – baš u njenom broju! Kupuje ih za samo nekoliko funti, koliko je imala u svom novčaniku! Dobila je prezgodnog i preduhovitog cimera, Gejba, a onaj zgodni komšija, Džejms? Konačno je skupio hrabrosti da je pozove na večeru! Savršeni muškarac koji šalje cveće, koji je još savršeniji u krevetu i ne stidi se svojih izliva emocija. Ma, uspeće čak i da dobije posao! Samostalni fotograf jednog od najtiražnijih časopisa sa savršenom godišnjom platom od 35 000 funti.

Šta više žena poželeti može?!

Ali, postavlja se pitanje- da li nas ostvarenje baš svih željica dugoročno može usrećiti? Zar ne znate da postoji i “druga strana medalje”? Šta se dešava kada previše pažnje počne da Vas guši, kada shvatite da ste se promenili i da želite nešto potpuno različito od onoga što radite i da Vam omiljene cipele nisu baš najtaličnije?

Heder će dobiti sve što je ikada poželela, ali još bitnije, dobiće i odgovore na pitanja koja, zapravo, nikada i nije postavila…bar ne do sada.

Izuzetno zabavan i romantičan roman koji će Vas izazvati da se smejete od srca, malo rastužiti i naučiti da maštate. Lagano štivo koje ćete, uprkos “lepršavosti” chick-lita, pamtiti dugo i koje će Vas naterati da postavljate pitanja i tražite odgovore. Usuđujem se reći, roman zbog koga ćete preispitati svoju listu želja, ali i principa.

One Reply to “„Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari“ – Aleksandra Poter”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *